Kış Lastiği Kullanımı

Kış Lastiği Kullanımı

Kış mevsimi yaklaştıkça araç sürücülerini tedirgin eden konulardan biri de yolların yağışlı ve kaygan olmasından kaynaklanan zorluklardır. Kış lastiği kullanımı sürücülerin dikkat etmesi gereken hassas bir konudur. Kış lastiği ; standart lastiklere göre derin dişlilerin ve özel sırt deseniyle üretilmesi ile oluşan lastiklerdir.

Kış mevsimi yaklaştıkça araç sürücülerini tedirgin eden konulardan biri de yolların yağışlı ve kaygan olmasından kaynaklanan zorluklardır. Kış lastiği kullanımı sürücülerin dikkat etmesi gereken hassas bir konudur.

Kış lastiği ; standart lastiklere göre derin dişlilerin ve özel sırt deseniyle üretilmesi ile oluşan lastiklerdir. Bu özellikleri sayesinde karlı ve yağışlı havalarda kış lastikleri yola daha çok tutunur ve aracınız kaymasını, sağa sola savrulmasını engeller. Kış lastiği kullanımı ülkemizde kış mevsimine girerken zorunlu hale getirilmiştir.

İster çivili olsun ister çivisiz olsun tüm kış lastikleri yağışlı havalarda yollarda oluşan yağmur suyu, kar ve buzlanma durumlarında dahi en iyi şekilde yola tutunması için üretilmektedir.

Kauçuktan üretilen sırtları sayesinde daha yumuşak ve daha esnek olan kış lastikleri kötü hava koşullarında yola uyum sağlayarak aracınızın kaymasını çok büyük oranda engellemektedir. Kış lastikleri dokusu sayesinde normal lastiklere oranla çok az aşınırlar. Kış lastiği kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yaz ve sıcak havalardır.

Kış lastiği yazın kullanılmaz mı ? Elbette kullanılır ancak gerçek anlamda performans düşüklüğü yaşarsınız. Karlı ve buzlu havalar için üretilmiş derin dişlileri ve dokusu nedeni ile yazın sıcak havalarda aracınızın hızlı bir manevrası söz konusu olduğunda biraz ağır kalacaktır.

Yaz aylarında kış lastikleri dört mevsim ve yaz lastiklerine oranla aynı ölçüde performansı bu nedenle sağlayamazlar. Kış lastiği kullanımı yaz aylarında yapıldığı takdirde aşınma süresi kısalır ve aracınızın lastiklerini daha kısa sürede yenileme zorunluluğu doğurur.

Kış lastiği kullanımı ülkemizde her yılın 1 Aralık ve devamında süre gelen 1 Nisan ayları arasında kanunen zorunlu hale getirilmiştir. Ancak bu süre hava şartlarının durumlarına göre bakanlık tarafından 1 ay öncesi veya sonrası olarak değiştirilebilir. Bu tarihler arasında kış lastikleri takmayan sürücülere ise ciddi miktarda trafik cezası uygulanmaktadır.

Siz de kış lastiği kullanımı ve genel olarak kış lastikleri seçimi ve kullanım şartlarını yerine getirdiğiniz takdirde, aracınıza yapacağınız küçük dokunuşlar ile hem kendiniz hem de aracınız için tüm tedbirleri almış olursunuz.


Araç Bakımı Son Yazılar

04.09.2018
Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik sigortası Karayolları Trafik Kanunu’nun 2918 sayılı maddesi uyarınca araç sahiplerinin araçları için yapması gereken zorunlu…

12.10.2018
Sonbaharda Araç Bakımı Nasıl Olmalı

Mevsim değişikliklerinin insanlar üzerinde nasıl bir etki yapıyorsa araçlar üzerinde de bir takım olumsuz etkileri bulunmaktadır.…

17.10.2018
Kış Lastiği Kullanımı

Kış mevsimi yaklaştıkça araç sürücülerini tedirgin eden konulardan biri de yolların yağışlı ve kaygan olmasından kaynaklanan…

[email protected]

Her türlü sorularınız için lütfen bize yazın.

(0216) 594 75 00

Ecarsis Müşteri Hizmetleri Destek Hattı

Ecarsis Sosyal Medya


  • Varyap Meridian Business I Blok Kat. 5 Daire 70 Ataşehir / İstanbul
  • 0216 594 75 00
2019 © ecarsis.com Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni Çerez Politikası Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade ENVEPO YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ