Araç Satış Teknikleri

Araç Satış Teknikleri

Kuşkusuz her insanın hayalinde mutlaka bir araba sahibi olmak vardır. Araç sahibi olmak öncelikle bütçe ile ilgilidir. Eğer bütçe arzulanan tüm araçlarla ilgili yeterli durumda ise bu sefer güvenlik, konfor ve görsel beğeni ön plana çıkmaktadır. O zaman araç satış teknikleri nelerdir ?, bir araç satışı için neler lazımdır?

Kuşkusuz her insanın hayalinde mutlaka bir araba sahibi olmak vardır. Araç sahibi olmak öncelikle bütçe ile ilgilidir. Eğer bütçe arzulanan tüm araçlarla ilgili yeterli durumda ise bu sefer güvenlik, konfor ve görsel beğeni ön plana çıkmaktadır.

O zaman araç satış teknikleri nelerdir ?, bir araç satışı için neler lazımdır? şimdi bu detayları inceleyelim. İster kişisel olarak aracınızı satarken, ister araç alım satım işi ile uğraşın mutlaka araç satış teknikleri nelerdir ? sorusunun cevabına hakim olmanız gerekmektedir. Araç satış teknikleri nelerdir ? dendiğinde ilk akla gelen unsurlardan biri de aracın bakım ve temizliğidir.

Satışa sunmak istenilen aracın öncelikle iç ve dış temizliğinin yapılması, aracın kaportasının pırıl pırıl olması, motor kısmının da bakımlı ve temiz olması gerekmektedir. Araç almak ihtiyaç dahilinde olsun veya olmasın ilk görüşte aşık olmaya benzer. Temizlenmiş, bakımı yapılmış, tertemiz görünümlü bir araç, alıcısını mutlaka etkileyecektir. Bu temizlik ve bakım; aracın varsa kusurlarını örtmek için değil tüm güzelliklerini gözler önüne sermek içindir.

Bir diğer satış tekniği ise bilgi, deneyim ve dürüstlüktür. Öncelikle satışını yapmayı düşündüğünüz aracınızın özelliklerini çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Çünkü unutmayın size aracı satın almak isteyen bir kişi geldiğinde araç konularında veya aracınız hakkında bilgili sahibi veya deneyimi olmayabilir, hatta bu aracın ilk aracı olabileceğini de unutmamanız gerekir.

Öncelikle aracınızın tüm özelliklerini anlatmanız gerekmektedir. Satılan aracın motor özelliklerini, teknik ve donanım özelliklerini, sunduğu konfor ve yakıt tüketimini detaylıca anlatmanın yanında diğer muadil araçlarına göre artı veya eksilerini de mutlaka bildirmeniz gerekmektedir. Çünkü araç satış teknikleri nelerdir ? sorusunun bir diğer cevabında ise dürüstlük yatmaktadır.

Maalesef günümüzde bu konuda pek çok üzücü olaylar yaşanmaktadır. Eğer satışa sunduğunuz araç hakkında dürüst açıklamalar yapıp herhangi bir durumu gizlemezseniz sattığınız kişinin hem güvenini kazanır hem de hangi koşullarda aracı kabul ettiğini bilmesini sağlarsınız. Satılmayacak hiçbir araç yoktur.

Her aracın mutlaka bir alıcısı bulunmaktadır. Araç satış tekniklerini uyguladığınızda her iki taraf içinde mutlu bir anlaşma olacaktır.


Araç Satışı Son Yazılar

15.10.2018
Filo Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İş yeriniz için bir filo oluşturmak istiyorsunuz ama bu konuda nasıl bir yol izleneceği konusunda aklınızda…

18.10.2018
Araç Filonuz Kaç Yaşında Olmalı?

Şirketiniz için bir araç filosu oluşturmak istiyorsunuz ve bununla ilgili ön hazırlıkları yapıp filonuzu oluşturdunuz. O…

26.10.2018
Araç Satış Teknikleri

Kuşkusuz her insanın hayalinde mutlaka bir araba sahibi olmak vardır. Araç sahibi olmak öncelikle bütçe ile…

[email protected]

Her türlü sorularınız için lütfen bize yazın.

(0216) 594 75 00

Ecarsis Müşteri Hizmetleri Destek Hattı

Ecarsis Sosyal Medya


  • Varyap Meridian Business I Blok Kat. 5 Daire 70 Ataşehir / İstanbul
  • 0216 594 75 00
2019 © ecarsis.com Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni Çerez Politikası Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade ENVEPO YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ