Araç Kiralama Sözleşmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç Kiralama Sözleşmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Aracınızı bir süreliğine kiraya vermeyi ve bu şekilde gelir elde etmeyi, ya da bunu bir kazanç kapısı yapıp, sürekli olarak araba satın alıp kiraya vermeyi düşünebilirsiniz. Bugünlerde pek çok kişi araç kiralama şirketlerine araç kiralamaktadır. Peki, araç kiralama sözleşmesinde nelere dikkat edilmelidir?....

  Aracınızı bir süreliğine kiraya vermeyi ve bu şekilde gelir elde etmeyi, ya da bunu bir kazanç kapısı yapıp, sürekli olarak araba satın alıp kiraya vermeyi düşünebilirsiniz. Bugünlerde pek çok kişi araç kiralama şirketlerine araç kiralamaktadır. Peki,  araç kiralama sözleşmesinde nelere dikkat edilmelidir?

 Öncelikle, sözleşme mutlaka ayrıntılı olarak okunmalıdır. Anlaşılmayan veya emin olunmayan konularda bir avukata danışılmalıdır. Genellikle aracınızı kiraya vereceğiniz firmalar tarafından hazırlanmış olan sözleşmelerde kendi lehlerine olan hükümler olabilir.  Araç kiralama sözleşmesinde başka nelere dikkat edilmelidir?

Sigorta ile ilgili konular son derece önemlidir. Araç kaza yaparsa, aracı kullanan biri veya birileri yaralanır veya ölürse, araç çalınırsa ne olacak? Sigorta primlerini kim ödeyecek? Bu hususlarda kesinlikle sorumluluk kabul edilmemelidir.   Sözleşmenin süresi de önemlidir. Kısa süreli veya uzun süreli sözleşmelerin çeşitli avantajları veya dezavantajları vardır.

Genellikle sözleşmeler araçların parça değişimine ihtiyaç göstermeden, nispeten albenilerini korudukları üç yıl için yapılır.   Daha başka araç kiralama sözleşmesinde nelere dikkat edilmelidir? diye düşünecek olursak; aracın kiralama döneminde yapacağı kilometreye bir sınır getirip getirilmeyeceği hususu da önemlidir. Sonuçta, kiralama sözleşmesi bitince arabanızı geri alacak, ya kendiniz kullanacak, ya da satmaya çalışacaksınız.

Bilindiği gibi, ikinci el satışlarında kilometrenin önemi büyüktür. Dolayısıyla, kilometre konusu kesinlikle sözleşmede yer almalıdır. Bu husus ayrıca pazarlık konusu yapılmalıdır. Daha uzun kilometreli sözleşmelerde daha fazla kiralama bedeli talep etmek gibi. Kilometre dolunca ne olacağı da karara bağlanmalıdır.

Araç belirtilen kilometre dolunca sözleşme sona erip, tüm hak edişleriniz ödenerek araç size mi iade edilecek, yoksa belirlenen kilometreyi aşmalarda her kilometre için belirlenmiş ilave bir bedel mi ödenecek?

 Sözleşmede ayrıca araç üzerinde bulunan stepne, kriko, ilk yardım çantası, trafik setti gibi ekipmanlar listelenmeli, aracı teslim alırken bu ekipmanların tam ve sağlam oldukları kontrol edilmelidir. Ayrıntı gibi görülebilir, ama yepyeni lastiklerle teslim ettiğiniz bir aracı aşınmış ve kısa zamanda değişmesi gereken veya piyasanın en ucuz lastikleriyle teslim almak istemezsiniz herhalde. O zaman bu hususların da sözleşmede yer almasını sağlamak gerekiyor.  


Araç Kiralama Son Yazılar

04.10.2018
Vip Araç Kiralamada Seçim

Artan araç fiyatlarına istinaden günümüzde araç kiralama işleri oldukça hızlanmıştır. Özellikle lüks araç sınıfına giren vip…

01.10.2018
Uzun Dönem Araç Kiralama Sektörüne Bakış

Özellikle son yıllarda trafikte kiralık araç plakalarına çok fazla sayıda rastlamaktayız. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Uzun…

05.10.2018
Araç Kiralama Sözleşmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Aracınızı bir süreliğine kiraya vermeyi ve bu şekilde gelir elde etmeyi, ya da bunu bir kazanç…

[email protected]

Her türlü sorularınız için lütfen bize yazın.

(0216) 594 75 00

Ecarsis Müşteri Hizmetleri Destek Hattı

Ecarsis Sosyal Medya


  • Varyap Meridian Business I Blok Kat. 5 Daire 70 Ataşehir / İstanbul
  • 0216 594 75 00
2019 © ecarsis.com Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni Çerez Politikası Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade ENVEPO YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ