Uzun Dönem Araç Kiralama Sektörüne Bakış

Uzun Dönem Araç Kiralama Sektörüne Bakış

Özellikle son yıllarda trafikte kiralık araç plakalarına çok fazla sayıda rastlamaktayız. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Uzun dönem araç kiralama sektörüne bakış açımız artık tamamen değişmiş bulunmaktadır.....

Özellikle son yıllarda trafikte kiralık araç plakalarına çok fazla sayıda rastlamaktayız. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Uzun dönem araç kiralama sektörüne bakış açımız artık tamamen değişmiş bulunmaktadır. Gelin bunların sebeplerini daha detaylandıralım. Bu değerlendirmeleri yaparken döviz kuru, kredi faiz oranları, marka ve modellerine göre araç fiyatları, yaptığınız işin gelirleri gibi birçok faktörün bulunduğu tablolar ve  rakamlarla aklınızı karıştırmadan, ortalamaları baz alarak yapmaktayız.  

 Günümüzde artan döviz fiyatları ile birlikte araç fiyatları oldukça yükselmektedir. Araç satın almak mı daha avantajlı yoksa araç kiralamak mı herkesin aklında olan sorulardan biridir. Uzun dönem araç kiralama sektörüne bakış bu nedenle çok fazla artış göstermiştir.  İster bireysel olarak ister şirket olarak günümüzde eğer kredi kullanarak bir araç alındığı takdirde kredi faizleri de göz önünde bulunursak araç satın almak oldukça yüksek rakamlara ulaşabiliyor.

Eğer şirketiniz için bir araç satın aldığınız zaman gelir ve kurumlar vergisinden bir avantaj sağlamaktasınız. Eğer bir aracı kiraladığınız takdirde ise motorlu taşıtlar vergisi ve katma değer vergisi gibi oranları ödemiyorsunuz. Ve kiralama yaptığınız aracı aynı zamanda şirketiniz için aylık gider masrafı olarak gösterebiliyorsunuz. Bunun yanında araç bakım ücretlerini siz karşılamıyorsunuz. Ayrıca herhangi bir kaza anında oluşan hasarı, lastik patladığında lastik değişimini, araç arızalandığında tamir ücretini kiralama şirketleri karşılamaktadır.

Ekstra olarak herhangi bir arıza veya kaza sonrası araçsız kalmıyorsunuz çünkü kiralama şirketi size yeni araç gönderiyor. Kısacası siz sadece aracın yakıtını doldurup işinize devam ediyorsunuz.  Uzun dönem araç kiralama sektörüne bakış konusunda araç satın almak ile kiralamak arasında yaptığımız karşılaştırmalarda 4 yıl ve üzeri bir dönem düşünüldüğünde araç satın almanın daha karlı olduğu ortaya çıkmaktadır.

3 yıllık kiralama söz konusu olduğunda satın alma ve kiralama terazi hemen hemen dengede durmaktadır. Ancak 1 veya 2 yıllık araç kiralamanın araç satın almaktan daha avantajlı olduğu görülmektedir. Ancak bu durum kiralanacak araç ile yapılacak kazanç miktarına göre değişir.

Yapılan bu değerlendirmeler orta sınıf ölçekli şirketler için düşük maliyetli araç kiralama kurgusu üzerine yapılmaktadır.  Uzun dönem araç kiralama sektörüne bakış kişiden kişiye yapılan iş ve bütçeye göre değişse de araç kiralamalarının şu an araç satış rakamlarının çok üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 


Araç Kiralama Son Yazılar

04.10.2018
Vip Araç Kiralamada Seçim

Artan araç fiyatlarına istinaden günümüzde araç kiralama işleri oldukça hızlanmıştır. Özellikle lüks araç sınıfına giren vip…

01.10.2018
Uzun Dönem Araç Kiralama Sektörüne Bakış

Özellikle son yıllarda trafikte kiralık araç plakalarına çok fazla sayıda rastlamaktayız. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Uzun…

05.10.2018
Araç Kiralama Sözleşmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Aracınızı bir süreliğine kiraya vermeyi ve bu şekilde gelir elde etmeyi, ya da bunu bir kazanç…

[email protected]

Her türlü sorularınız için lütfen bize yazın.

(0216) 594 75 00

Ecarsis Müşteri Hizmetleri Destek Hattı

Ecarsis Sosyal Medya


  • Varyap Meridian Business I Blok Kat. 5 Daire 70 Ataşehir / İstanbul
  • 0216 594 75 00
2019 © ecarsis.com Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni Çerez Politikası Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade ENVEPO YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ