Sonbaharda Araç Bakımı Nasıl Olmalı

Sonbaharda Araç Bakımı Nasıl Olmalı

Mevsim değişikliklerinin insanlar üzerinde nasıl bir etki yapıyorsa araçlar üzerinde de bir takım olumsuz etkileri bulunmaktadır. Yaz mevsiminden sonbahara, sonbahardan kışa girilirken aracınızda mutlaka yapılması gereken bazı bakımlar bulunmaktadır.

Mevsim değişikliklerinin insanlar üzerinde nasıl bir etki yapıyorsa araçlar üzerinde de bir takım olumsuz etkileri bulunmaktadır. Yaz mevsiminden sonbahara, sonbahardan kışa girilirken aracınızda mutlaka yapılması gereken bazı bakımlar bulunmaktadır.

Sonbaharda araç bakımı nasıl olmalı ve nelere dikkat etmeliyiz ? İşte bu sorunun cevabını sizler için derledik. Yaz mevsimi bittikten sonra şehir trafiğinde gözle görülür oranda artışlar meydana gelmektedir.

Hangi şehirde yaşarsak yaşayalım sonbaharda hem okulların açılması ile birlikte, hem de tatilden dönülmesi sebebiyle trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Kullandığımız araçlar uzun bir yaz döneminin ardından trafikte sorun yaşamamak adına hazır duruma getirilmelidir. Sonbaharda araç bakımı nasıl olmalı sorusuna ilk cevabımız frenler olacaktır.

Çünkü yaz ayının sıcaklığı ile ısınarak kaynama yapmış olan fren hidroliklerinin seviyesi azalır. Bu seviyenin azalması demek fren mesafesinin düşmesi anlamına gelmektedir. Özellikle ülkemizin nem oranı yüksek yerlerinde yaşayan araç sürücülerinin sonbahara girerken fren hidroliğini mutlaka kontrol ettirmesi gerekmektedir.

Fren hidroliğinin seviyesi ile birlikte fren hortumlarının da araç teknisyenlerine gösterilmesinde yarar vardır. Bu durum aynı zamanda aracınızın ömrünü uzatacak hususlardan biridir. Sonbaharda araç bakımı nasıl olmalı konusunda sadece fren bakımları yeterli değildir.

Frenlerin kontrolünün ardından mutlaka yapılması gereken bir diğer kontrol ise hava filtresi kontrolüdür. Yaz mevsiminin etkisiyle yollarda uçuşan toprak ve tozlar direk olarak aracınızın hava filtresine girmektedir. Hava filtresini kontrol etmediğiniz takdirde kısın yağmur ve çamurunun da buraya etki etmesiyle hava filtresinde tıkanmalar ve dolayısı ile motorda yaşanacak bazı arızalara neden olabilir.

Hava filtreniz eğer tıkanmış ise yeniden yıkanıp yerin takılabilir veya çok fazla yıpranmışsa yenisi ile değiştirilmesi gerekebilir. Bu nedenle bir teknisyene göstermeyi ihmal etmeyin.

Bir diğer önemli husus ise lastiklerdir. Sıcak havalarda aşırı ısınan asfalt sayesinde lastikleriniz erimiş veya aşınmış olabilir.

Şayet kış aylarının yüksek etkilerinin görüldüğü bir yerde yaşıyorsanız mutlaka lastik dişlilerinizi kontrol ettirin. Yıpranmış ve incelmiş dişlilere sahip lastikler aracınızın yola sağlam tutunmasını engeller ve çeşitli hasarlara neden olabilir. Siz de aracınızda herhangi bir sorun ile karşılaşmak istemiyorsanız yaz ayının bitiminde mutlaka kontrollerinizi yaptırınız.


Araç Bakımı Son Yazılar

04.09.2018
Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik sigortası Karayolları Trafik Kanunu’nun 2918 sayılı maddesi uyarınca araç sahiplerinin araçları için yapması gereken zorunlu…

12.10.2018
Sonbaharda Araç Bakımı Nasıl Olmalı

Mevsim değişikliklerinin insanlar üzerinde nasıl bir etki yapıyorsa araçlar üzerinde de bir takım olumsuz etkileri bulunmaktadır.…

17.10.2018
Kış Lastiği Kullanımı

Kış mevsimi yaklaştıkça araç sürücülerini tedirgin eden konulardan biri de yolların yağışlı ve kaygan olmasından kaynaklanan…

[email protected]

Her türlü sorularınız için lütfen bize yazın.

(0216) 594 75 00

Ecarsis Müşteri Hizmetleri Destek Hattı

Ecarsis Sosyal Medya


  • Varyap Meridian Business I Blok Kat. 5 Daire 70 Ataşehir / İstanbul
  • 0216 594 75 00
2019 © ecarsis.com Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni Çerez Politikası Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade ENVEPO YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ