Filo Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Filo Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İş yeriniz için bir filo oluşturmak istiyorsunuz ama bu konuda nasıl bir yol izleneceği konusunda aklınızda soru işaretleri varsa size filo oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verelim.....

İş yeriniz için bir filo oluşturmak istiyorsunuz ama bu konuda nasıl bir yol izleneceği konusunda aklınızda soru işaretleri varsa size filo oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verelim.    Filo sistemi genellikle minimum 3 araçtan başlar ve binlerce araca kadar bu sayı artabilir. İşinizin durumu, kazancına ve ihtiyaç durumuna göre sayıyı belirlemek tamamen size kalmıştır.  Filo oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar ;

1) Filonuzu ihtiyaç sayınıza göre tam olarak belirleyin. Filoda yer alacak kişileri belirleyin ve bir isim listesi oluşturun. Böylece duyduğunuz araç ihtiyacınız ortaya çıkacaktır.

2)Filo için almak istediğiniz araçların hedefini belirleyin. Araçlar şehir içi mi yoksa şehir dışı mı kullanılacaktır. Bunu belirlerseniz ihtiyaç duyduğunuz araç tipini de şekillendirmiş olursunuz.

3)Araç filonuzu yönlendirecek ve takibi yapacak olan kişi bu konuda eğitim almış mı mutlaka bilmelisiniz. Çünkü aracın hasar, bakım veya onarım durumları geldiğinde bunların takibini ve işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilecek düzeyde bir veya birkaç kişinin olması gerekmektedir.

4)Sahada bulunan filonuzun aktif kullanımının doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Aktif ve pasif hale gelen araçların durumları maddi açıdan çok büyük önem taşımaktadır.

5)Araçların bakım ve kontrollerinin zamanında yapılması için gerekli önlemlerin önceden alınması ve sözleşmede bu hususların açıkça belirtilmesi gerekmektedir.

6)Araç güvence ve sigortalarının her zaman, zamanında yapılması gerekmektedir. Hasar anında büyük mali külfetler karşınıza çıkacaktır.  

7)Filoda bulunan araçların yüksek ve düşük maliyetli olanların belirlenmesi size gerekli tedbirlerin alınması konusunda büyük katkıda bulunacaktır.

8)Filonuzu kullanacak araç sürücülerinin mutlaka araç giderleri ve maliyetleri konusunda belirli periyotlar altında bilgilendirilmesi gerekmektedir.

9) Araçların yakıt giderlerinin belirlenmesi ve yakıt giderleri konusunda petrol firmaları ile indirimli alım anlaşmalarının yapılması size tasarruf sağlayacaktır.

10)Filonuzdaki araçların değişim vakti geldiğinde yapılacak anlaşmanın yeniden güncellenmesi ve ona göre anlaşmaların yenilenmesi gerekmektedir.

Filo oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar sayesinde firmanızı her zaman büyük giderlerden koruyacak ve belirli tasarruf önlemleri almanızı sağlayacaksınız.


Araç Satışı Son Yazılar

15.10.2018
Filo Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İş yeriniz için bir filo oluşturmak istiyorsunuz ama bu konuda nasıl bir yol izleneceği konusunda aklınızda…

18.10.2018
Araç Filonuz Kaç Yaşında Olmalı?

Şirketiniz için bir araç filosu oluşturmak istiyorsunuz ve bununla ilgili ön hazırlıkları yapıp filonuzu oluşturdunuz. O…

26.10.2018
Araç Satış Teknikleri

Kuşkusuz her insanın hayalinde mutlaka bir araba sahibi olmak vardır. Araç sahibi olmak öncelikle bütçe ile…

[email protected]

Her türlü sorularınız için lütfen bize yazın.

(0216) 594 75 00

Ecarsis Müşteri Hizmetleri Destek Hattı

Ecarsis Sosyal Medya


  • Varyap Meridian Business I Blok Kat. 5 Daire 70 Ataşehir / İstanbul
  • 0216 594 75 00
2019 © ecarsis.com Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni Çerez Politikası Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade ENVEPO YAZILIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ